Filters
Close
RSS

Blog

BUZDOLABI

Buzdolapları, ev aletleri içerisinde (7 / 24) hizmet aldığımız tek üründür. Ürün güvenliği bakımından uzmanlaşmış marka, üretici firma, ulusal ve uluslar arası standartlara uygunluğu. Gıda muhafazalarına uyumlu, çevreye zararsız gaz malzemelerden üretilmiş olması, temel ihtiyacı karşılayacak, mutfak kültürünüze uyumlu ve de yeterli özellikler(Gereksinim dışında özellikli cihazlar tercih edilmemeli). Enerji sınıfı, ses desibeli, tasarım, ölçüleri, dondurucu ve soğutucu hacmi. Satış Sonrası lojistik ve teknik hizmetler. Test modu bulunan ürünler. Soğutmanın gıda şartnamelerine uyumlu, kaliteli soğutma. Kullanım bakım ve temizlik kolaylığı. Genel görüntüyle bütünlük sağlayan modern ve ergonomik tasarım.

BUZDOLABI KULLANIMINDA ENERJİ TASARRUF TEDBİRLERİ

Cihazın ihtiyacınızın üzerinde bir ürün olmadığına dikkat ediniz.Muhafaza edilecek gıdalarda ihtiyacınızın üzerinde yükleme yapmayınız.Gıdaları üzerleri kapalı olarak muhafaza ediniz.Dipfrizde saklanan gıdaları yemeklik ölçülerde muhafaza ediniz.Cihazı ısı kaynaklarından ( ocak, fırın, radyatör, güneş ışığı v.s.) uzak tutunuz.Kapılar zorunlu olmadıkça açık bırakılmamalıdır.Kondanser temizliği her 6 ayda bir yapılmalı (tozlanma soğutucunun verimini düşürecektir).Cihaz mevsim koşullarına uyumlu ısı aralığında çalıştırılmalıdır. Buzların tazelenmesi esnasında, eski buzları soğutucu bölüme koyarak soğutmaya katkı sağlanır.

29 EKİM MESAJI

MAĞAZAMIZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINDA KAPALIDIR

YILBAŞI MESAJI

1 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ YILBAŞI DOLAYISIYLA MAĞAZAMIZ KAPALIDIR

23 NİSAN MESAJI

19 MAYIS MESAJI

15 TEMMUZ MESAJI

RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

MAĞAZAMIZ RAMAZAN BAYRAMINDAN DOLAYI 2 MAYIS PAZARTESİ  - 3 MAYIS SALI - 4 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNLERİ KAPALIDIR

KURBAN BAYRAMI MESAJI

MAĞAZAMIZ KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA 8 TEMMUZ CUMA - 9 TEMMUZ CUMARTESİ - 10 TEMMUZ PAZAR - 11 TEMMUZ PAZARTESİ - 12 TEMMUZ SALI GÜNLERİ KAPALIDIR

SU, AYAK İZİ !

25 LİTRE gün/ kişi 


SU, AYAK İZİ !
Bir kişinin ortalama tükettiği su miktarına SU AYAK İZİ denir.
TÜRKİYE; SU STRESLİ ülkeler sınıfındadır.
İstanbul, kişi başı SU TÜKETİMİ; 190 litre/ gün
RİSK NEDİR?


SUYU VARKEN KORUYUN !...

Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen aşırı sıcaklıklara sahip “yarı kurak” bir bölgede yer almaktadır. Türkiye’ye düşen ortalama yağış miktarı (643 mm ile) dünya ortalamasının oldukça altındadır.

Yarının suyunu kurtarmak için, hemen !

Su, yaşamın, geçim kaynaklarının ve refahın bir kaynağıdır.
Su; atmosfer ve toprak arasında sürekli akan ve sonu olan bir değerdir.
Su güvenliğini sağlamak için, su kaynaklarını geliştirmek, doğru yönetmek, tasarrufa yönelik teknolojiyi kullanmak ( Tasarruflu çamaşır, bulaşık makineleri, tasarruflu kombi ve petekler, su koşullandırma ekipman ve cihazları, çift fonksiyonlu klozetler, tasarrufu bataryalar, sarfiyatların geri dönüşümlü kullanımında, çocuklukla gelişebilecek öğretilerle bireysel - toplumsal olarak katılımcılık göstermek gerekmektedir.

SİNGAPUR; Arıtma su ve geri dönüşümle susuzluğun önüne geçmiştir.

Ünlü ekonomist Adam Smith, 1776 yılında ekonomi dünyasına sunduğu elmas-su paradoksunda, insanların kendi hayatları için çok önemli ve elzem olan suya değer vermek yerine, insan hayatı için bir değeri olmayan elmas gibi madenlere çok daha yüksek miktarlarda ödeme yapmayı tercih ettiklerini belirtir !...
Bu çelişki, Adam Smith’in de söylediği gibi;
“Her şeyin gerçek bedeli, yani onu elde etmek isteyen kişiye gerçek maliyeti, onu elde etmek için harcanan çaba ve zorluktur.” sonucuna götürmektedir.

Su Kıtlığı Nedir?

Türkiye’nin 2030 yılında su sorunu yaşamaması için neler yapabiliriz ?
Bir ekosistem; tüm canlıları (bitkiler, hayvanlar ve organizmalar), onların birbirleriyle ve cansız ortamlarla (hava, yeryüzü, güneş, toprak, iklim, atmosfer) etkileşimlerini içerir.
Ekosistemin en önemli parçası olan su, ekosistemin gücü olarak adlandırılmaktadır.
Ekosistemdeki su ihtiyacı aynı zamanda küresel su kullanımının hayati bir bileşenidir.
Su, tüm sosyo-ekonomik gelişim ve sağlıklı ekosistemin devamlılığı için gerekli bir kaynaktır. Yeryüzünde su miktarı yıllar içinde sabit kalmaktadır. Nüfus, tarımsal ve endüstriyel su kullanımı arttıkça, su kaynakları üzerindeki baskı da derinleşmektedir.
Arz ve talep arasındaki dengesizlikler, SU KITLIĞI adı verilen küresel bir sorunu ortaya çıkarmaktadır.
Su kıtlığı; su stresi, su sıkıntısı veya eksikliği, su krizini içermektedir.
Tarımsal ve endüstriyel su kullanımı arttıkça, su kaynakları üzerindeki baskı da derinleşmektedir.

Su kıtlığı kavramı ikiye ayrılabilir:
Fiziksel su kıtlığı
Ekonomik su kıtlığı.
*Fiziksel su kıtlığı, bir bölgenin talebini karşılamada doğal su kaynaklarının yetersiz olmasının bir sonucudur.
*Ekonomik su kıtlığı ise, yeterli doğal su kaynaklarının kötü bir şekilde yönetilmesi sonucunda oluşmaktadır. Su kıtlığı genellikle yağışların az olduğu bölgelerde meydana gelse de, insan faaliyetleri, nüfus yoğunluğu, yoğun tarım ve yoğun su talep eden sektörlerin de etkisiyle farklı bölgelerde de sorun yaratabilmektedir.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları (Schlosser, ve diğerleri, 2014) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dünyada öngörülen 9,7 milyar insan nüfusunun yaklaşık %50'sinin 2050 yılı itibarıyla orta derecede stresli su kaynağı koşullarına sahip olması beklenmektedir.
Julie C. Padowski (2015) tarafından yazılan bir makaleye göre, su kırılganlığı 119 düşük gelirli ülkede sadece bir endişe değil mevcut bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

YARININ SUYU projesi; FOX TV de… İZLEYİNİZ.
Sektör Dernekleri; TESİDER Tesisat Teknolojileri Derneği ve SHD Satış Sonrası Hizmetler Derneği sivil toplum misyonuyla destekliyoruz.
Geniş Bilgi; www.yarininsuyu.com iletişim kanallarından detaylı bilgi edinilebilir.

www.bulentmataraci.com